Back to Recipes Homepage
recipe picture
Recipe: 1059: Improvement Example
4.75
Your rating: None Average: 4.8 (8 votes)

Profile

Name: 1059: Improvement Example
ID: 100754
Created on: Thu, 03/05/2015 - 00:32
Updated on: Thu, 03/05/2015 - 00:32
Description:

Example of one way to improve the score of 1059. Run at Medium wiggle power. Should take about 1 minute to run and result in a 22 point gain to 15116. This recipe starts the puzzle over.



Best For


Comments

Joined: 11/24/2014
This recipe gains 22 points

This recipe gains 22 points on the starting design by changing the 3rd residue from methionine to valine and wiggling it out.
Segments 30-33 and 50-53 are deselected for the local wiggle, to prevent them from failing the Fragment Score filter.

gloverd's picture
User offline. Last seen 3 weeks 15 hours ago. Offline
Joined: 11/19/2012
Groups: Go Science
I try to run this recipe and

I try to run this recipe and it crashes my client every time. I run it at medium wiggle power and I've tried different c.i. levels (I guess that shouldn't matter). Is there something I can try to get it to work? I use a Mac but that should't matter I suppose. I have also tried resetting the puzzle but as soon as I start the recipe, the client crashes. Any suggestions? Thanks.

Joined: 11/24/2014
 

Are you using devprev? If so, that's why it's crashing. 1059, I think, crashes when you do almost anything with filters disabled in devprev. Or maybe that's just 1058; I don't remember. If you are using devprev, try switching to main. I had to do that on 1058, and I was still on it for 1059 so I can't say for sure that 1059 had the same problem, but since it's based on the same puzzle, I'm guessing it does.

LociOiling's picture
User offline. Last seen 3 hours 1 min ago. Offline
Joined: 12/27/2012
Groups: Beta Folders
1058 and 1059 both crash on devprev

Filter toggling is the culprit....

Joined: 11/24/2014
 

Also, the wiggle power probably doesn't make much of a difference here. I just said to use Medium because that's the only power I tested the recipe at.

gloverd's picture
User offline. Last seen 3 weeks 15 hours ago. Offline
Joined: 11/19/2012
Groups: Go Science
Thanks for getting back to

Thanks for getting back to me. I'm not on devprev. Is there some setting that needs to be enabled before running the script?

Joined: 11/24/2014
 

Not that I can think of, no. If you aren't on devprev, then I can't imagine why it wouldn't work; it's a very simple script. You could try removing the SetSlowFiltersDisabled lines from the recipe, and running it like that. It will certainly take a lot longer than a minute to run if you do it that way, but it might avoid whatever problem you're experiencing.

gloverd's picture
User offline. Last seen 3 weeks 15 hours ago. Offline
Joined: 11/19/2012
Groups: Go Science
My apologies, I found out

My apologies, I found out that I was on devprev all the time.
I had changed it about a year ago and had forgot all about it. When I went into options.txt and looked at update_group, there it was "devprev". I changed it to main and everything works well in 1058 and 1059. I ran your recipe and got the points. Thanks for your help.

Want to try?
Add to Cookbook!
To download recipes to your cookbook, you need to have the game client running.
Parent

none

Children

none

Authors
Sitemap

Developed by: UW Center for Game Science, UW Institute for Protein Design, Northeastern University, Vanderbilt University Meiler Lab, UC Davis
Supported by: DARPA, NSF, NIH, HHMI, Microsoft, Adobe, RosettaCommons