Client doesn't update

Started by MurloW

MurloW Lv 1

Screenshot attached showing where it stops.
This is the third try, every time it seems to stop approx. same place. Fourth and fifth try did as well.
Skip update works, I get to the news and can probably login, haven't tried.
Nothing wrong with my internet/download (as I'm writing this feedback, and can watch youtube and stuff)
I've tried leaving it for 40mins, it didn't budge beyond that certain point.

Hanto_FZ140E_4G Lv 1

Murlow, have you tried a system cleanup and possibly using Piriform Ccleaner to remove excess junk files created by browsing. Back in the old days this kind of problem could easily be caused by large amounts of small files creating huge amounts of system fragmentation.

MurloW Lv 1

My system gets defragmented by Defraggler monthly, and CCleaner runs weekly. I might skip CCleaner once in a while, but never longer than a month, and at the moment this wasn't the case.

MurloW Lv 1

Also, after not being home for hours and trying again, no dice.
So rebooting will not do the trick.

MurloW Lv 1

It seems persistence did do the trick though, try #8 or 9 got me updated in a matter of minutes.

I didn't do or change anything though, passed some time browsing the internet and trying to update once in a while.

So, what happened that I couldn't for half a day/night?

Angus Lv 1

Probably the same thing that is causing your IRC to frequently disconnect - crappy internet connection. Lots of retransmissions, some things are more tolerant so you don't notice it.

MurloW Lv 1

Hm, I know it's slow, but other than that it should be stable.
And why did the updates stop progressing instead of going very slowly ?

Hanto_FZ140E_4G Lv 1

crappy internet does that, people OFTEN believe their internet to be much better then it is. Don't assume anything with internet connections..