No sound in Linux version

Case number:671071-987196
Topic:Game: Other
Opened by:Xyaneon
Status:Closed
Type:Bug
Opened on:Sunday, January 10, 2010 - 12:12
Last modified:Sunday, November 9, 2014 - 18:43

I have been using Fold It for a while under Windows, and after I set up my Toshiba Satellite A505-S6960 laptop as a dual-boot Windows Vista/Ubuntu Linux 9.10 system, I decided to try running the Linux version of Fold It in Ubuntu. Everything so far seems to work okay, but something I noticed right away was that the game was silent.

I have ensured that the checkboxes under General Options in the game for the sound effects and background music were checked, and I have adjusted the volume on the computer itself. Even at full volume, I can hear sound effects from my desktop and other applications, but nothing from Fold It.

(Sun, 01/10/2010 - 12:12  |  10 comments)


Joined: 06/12/2009

I have had the same problem, and it used to work on SuSE Linux, but now doesn't, even if I re-download to another folder.
uname -a gets this
Linux kylesbox 2.6.31.8-0.1-default #1 SMP 2009-12-15 23:55:40 +0100 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Xyaneon's picture
User offline. Last seen 1 year 43 weeks ago. Offline
Joined: 05/10/2008
Groups: None

I'm also uploading my copy of the log.txt file...while chatting with Judecca in-game about this issue, we observed that the game seems to be complaining about not being able to access an audio device.

Joined: 05/19/2010
Groups: None

I have the same problem running 64bit ubuntu 10.04. I think the problem is that the program is not playing nicely with pulseaudio.

Xyaneon's picture
User offline. Last seen 1 year 43 weeks ago. Offline
Joined: 05/10/2008
Groups: None

I can confirm that the bug is still present in 64-bit Ubuntu 10.04. I have done a fresh install of the OS on both my laptop and desktop, and neither can play Fold It with sound still.

Joined: 09/16/2010
Groups: None

No sound with linux.

Linux apple-desktop 2.6.32-24-generic #43-Ubuntu SMP Thu Sep 16 14:17:33 UTC 2010 i686 GNU/Linux

Clearly this is the wrong place to get information about fixing it. Is any one listening?

Xyaneon's picture
User offline. Last seen 1 year 43 weeks ago. Offline
Joined: 05/10/2008
Groups: None

I'm listening, but apparently few others. This should be the correct place for getting this bug fixed, though. I almost think that the developers don't consider it a high-priority issue, or maybe they don't want to fix it because of all the people who claim the sounds are annoying.

...I'm still having this issue, on both my desktop and laptop computers running Ubuntu 10.04 64-bit. Windows continues to play sound just fine.

Joined: 09/16/2010
Groups: None

I agree that getting sound to work in Linux is of low priority. I ran it in windows just to see what sound added to the experience.
I'm more interested in finding out who the Linux people are and where they hangout. It seems to me that there are too many features enabled between wiki, forums, feedback, and blog.

Xyaneon's picture
User offline. Last seen 1 year 43 weeks ago. Offline
Joined: 05/10/2008
Groups: None

It would be nice to get the sound working though, because the sounds are part of the download and I find them useful, especially when running recipes that take a while.

spmm's picture
User offline. Last seen 18 weeks 7 hours ago. Offline
Joined: 08/05/2010
Groups: Void Crushers
Status: Open » Closed

old versions

tiktok's picture
User offline. Last seen 7 years 8 weeks ago. Offline
Joined: 11/09/2014
Groups: None

I had the same problem on linux mint 17. I found the same error message and solution on the following page:
http://en.sfml-dev.org/forums/index.php?topic=6731.0

aoss ./Foldit

Sitemap

Developed by: UW Center for Game Science, UW Institute for Protein Design, Northeastern University, Vanderbilt University Meiler Lab, UC Davis
Supported by: DARPA, NSF, NIH, HHMI, Amazon, Microsoft, Adobe, Boehringer Ingelheim, RosettaCommons